Metaal

Werken met een strak en organisch veelzijdig product

Je komt metaal tegen in bijna alles wat je aanraakt: huizen, trappen, liften en machines. Als metaalvakman maak je grote constructies en werk je met pneumatiek, hydrauliek en elektrotechniek aan grote productielijnen. Op de Technicampus kun je een BBL-traject Metaal niveau 2 en 3 volgen. Eén of twee dagen per week krijg je bij ons praktijk- en theorielessen, de overige dagen werk je bij een leerbedrijf.

 

Werken en leren mét salaris!
In het BBL- traject (beroeps begeleidende leerweg) werk je drie of vier dagen per week bij een technisch leerbedrijf, de overige dagen ben je op de Technicampus. Hier wisselen we praktijklessen in technische vakvaar-digheden af met theorie. Soms start je in de BOL om daarna over te stappen naar een BBL-variant. Tijdens de opleiding ontvang je een salaris.

 

Uitdagend en persoonlijk
In onze ruime en modern ingerichte werkplaatsen ga je aan de slag met uitdagende vraagstukken en vernieuwende technieken. Omdat we kleinschalig zijn, kennen wij onze studenten persoonlijk. Zo kunnen we snel schakelen en hebben we écht aandacht voor jouw ontwikkeling

 

Vak van de toekomst
Je verlaat de Technicampus met een erkend mbo-diploma van Aventus. Aan werk geen gebrek, het tekort aan technische vakmensen groeit snel!

 

Daarom investeren wij graag, samen met het bedrijfsleven, in jouw technisch talent.

Een monteur mechatronica voert onderhoudswerkzaamheden uit aan mecha-tronische systemen. Naast basiskennis van het assembleren van mechatronische producten leer je tijdens de opleiding hoe je technische tekeningen goed kan interpreteren. Na deze opleiding kun je doorstromen naar Eerste Monteur Service en Onderhoud Werktuigbouw of Eerste Monteur Mechatronica (niveau 3).

Lees verder…

Een eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw repareert, onderhoudt en lost storingen op van het werktuigbouwkundig gedeelte van apparaten en installaties. Na deze opleiding kun je doorstomen naar Technicus Service en Onderhoud Werktuigbouw (niveau 4).

Een constructiewerker maakt constructies van verschillende materialen. Je werkt met materiaal van uiteenlopende diameters en wanddiktes en met diverse materiaalsoorten als ferro, non-ferro en kunststoffen. Verschillende technieken komen tijdens deze opleiding aan bod, zoals: lassen, zagen, walsen, boren en monteren. Na deze niveau 2-opleiding kun je aan het werk of doorstromen naar een opleiding op niveau 3, zoals Allround Constructiewerker. Als allround constructiewerker heb je een uitvoerende én controlerende rol. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van je eigen werk, maar begeleidt ook minder ervaren collega’s. Tijdens de opleiding hebben we aandacht voor technieken, zoals benoemd bij de opleiding constructiewerker. Na deze opleiding kun je gaan werken of verder studeren op niveau 4.

Als verspaner werk je op de afdeling ‘machinaal verspanen’ in een bedrijf dat onderdelen van gereedschappen en apparaten produceert. Je voert werkzaamheden uit op het gebied van de bewerking van materialen. Na deze niveau 2-opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Allround Verspaner (niveau 3).
Een allround verspaner werkt zelfstandig aan de CNC-programma’s en is verantwoordelijk voor een duidelijk uitvoeringsplan en een op maat geschreven softwareprogramma. Na deze opleiding kun je verder studeren voor Verspaningstechnoloog of Research Instrumentmaker (niveau 4).

Lees verder…

“Mijn droom is dat ik al deze onderdelen net zo mooi kan maken als dat mijn collega's nu doen!”

Thierry (17 jaar) Opleiding Verspaning

“Het geeft me een kick als ik weet hoe een machine in elkaar zit want dan kan ik alles zelf.”

Bram (17 jaar) Mechanische Operator niveau B

“Het gaafste aan elektrotechniek vind ik dat je iedere keer weer een nieuwe uitdaging hebt.”

Rianne (18 jaar) Eerste Monteur Elektrotechniek

“Er wordt wel geroepen "3D metaal printen is de toekomst", haal toekomst maar weg, het is er nu al.”

Wardo (59 jaar) Project 3D Metaal Printen

“Ik ben echt superblij met de keuze die ik heb gemaakt om in de bouw te gaan. Ik doe het elke dag graag. Lekker buiten werken samen met mijn collega’s”

Swen (22 jaar) Timmerman niveau 3