Elektro- en installatietechniek

Thuis in de wereld van gas, water, cv en elektra

Als student elektro- en installatietechniek werk je aan elektrotechnische installaties, installaties voor gas, water en centrale verwarming. Je leert ook over sanitair, hemelwater, daken en ventilatie. Naast inhoudelijke vakken hebben we aandacht voor theoretische vakken als natuurkunde en wiskunde en materiaal tekenen. Andere vakken zijn communicatie en klantgericht handelen.

 

Werken en leren mét salaris!
In het BBL- traject (beroeps begeleidende leerweg) werk je drie of vier dagen per week bij een technisch leerbedrijf, de overige dagen ben je op de Technicampus. Hier wisselen we praktijklessen in technische vakvaardigheden af met theorie. Je start in de BOL om daarna over te stappen naar een BBL-variant. Tijdens de BBL-opleiding ontvang je een salaris.

 

Uitdagend en persoonlijk
In onze ruime en modern ingerichte werkplaatsen ga je aan de slag met uitdagende vraagstukken en vernieuwende technieken. Omdat we kleinschalig zijn, kennen wij onze studenten persoonlijk. Zo kunnen we snel schakelen en hebben we écht aandacht voor jouw ontwikkeling.

 

Vak van de toekomst
Je verlaat de Technicampus met een erkend mbo-diploma van Aventus. Aan werk geen gebrek, het tekort aan technische vakmensen groeit snel!

 

Daarom investeren wij graag, samen met het bedrijfsleven, in jouw technisch talent.

ELEKTRO- EN INSTALLATIE OPLEIDINGEN BIJ DE TECHNICAMPUS

Een monteur werktuigkundige installaties werkt bij een installatiebedrijf dat installaties voor gas, water, centrale verwarming, ventilatie en riolering aanlegt, onderhoudt en wijzigt. Het werk vindt plaats in woningen, woningbouw, woongebouwen (flats) of grote utiliteitsgebouwen als ziekenhuizen en kantoorgebouwen. Je kunt deze opleiding volgen na het vmbo, niveau 1. Na de opleiding Monteur Werktuigkundige Installaties kun je doorstromen naar de opleiding Eerste monteur Werktuigkundige Installaties, niveau 3, Eerste monteur Dak, niveau 3, of Servicemonteur Installatietechniek, niveau 3.

Lees meer…

De eerste monteur werktuigkundige installaties heeft een uitvoerende en vaktechnisch begeleidende rol. Je werkt zelfstandig of, afhankelijk van de grootte van het project, onder supervisie van een leidinggevende. Je speelt in op wisselende en onverwachte omstandigheden en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van je eigen werk én het werk van de monteurs die je begeleidt. Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Servicetechnicus Installatietechniek of Leidinggevend Monteur Werktuigkundige Installaties, niveau 4.

Lees meer…

Een monteur elektrotechnische installaties legt nieuwe installaties aan in woningen, de utiliteitsbouw (fabrieken en kantoren), maar ook aan boord van schepen en bij bruggen en tunnels. Je kunt deze opleiding volgen na het vmbo, na niveau 1. Na de opleiding kun je de opleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties, niveau 3, volgen.

Lees meer…

Als eerste monteur elektrotechnische installaties installeer je zowel eenvoudige als ingewikkelde elektrotechnische installaties en onderdelen daarvan. Ook verzorg je het periodiek onderhoud. Je stelt besturingsprogramma’s in en regelt installaties in. Bovendien begeleid je andere monteurs. Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Servicetechnicus Elektrotechniek of Leidinggevend Monteur Elektrotechnische Installaties, niveau 4.

Lees verder

“Het gaafste aan elektrotechniek vind ik dat je iedere keer weer een nieuwe uitdaging hebt.”

Rianne (18 jaar) Eerste Monteur Elektrotechniek

“Er wordt wel geroepen "3D metaal printen is de toekomst", haal toekomst maar weg, het is er nu al.”

Wardo (59 jaar) Project 3D Metaal Printen

“Ik ben echt superblij met de keuze die ik heb gemaakt om in de bouw te gaan. Ik doe het elke dag graag. Lekker buiten werken samen met mijn collega’s”

Swen (22 jaar) Timmerman niveau 3

“Mijn droom is dat ik al deze onderdelen net zo mooi kan maken als dat mijn collega's nu doen!”

Thierry (17 jaar) Opleiding Verspaning

“Het geeft me een kick als ik weet hoe een machine in elkaar zit want dan kan ik alles zelf.”

Bram (17 jaar) Mechanische Operator niveau B