Als verspaner werk je op de afdeling ‘machinaal verspanen’ in een bedrijf dat onderdelen van gereedschappen en apparaten produceert. Je voert werkzaamheden uit op het gebied van de bewerking van materialen. Na deze niveau 2-opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Allround Verspaner (niveau 3).
Een allround verspaner werkt zelfstandig aan de CNC-programma’s en is verantwoordelijk voor een duidelijk uitvoeringsplan en een op maat geschreven softwareprogramma. Na deze opleiding kun je verder studeren voor Verspaningstechnoloog of Research Instrumentmaker (niveau 4).

Werken met een strak en organisch veelzijdig product

Je komt metaal tegen in bijna alles wat je aanraakt: huizen, trappen, liften en machines. Als metaalvakman maak je grote constructies en werk je met pneumatiek, hydrauliek en elektrotechniek aan grote productielijnen. Op de Technicampus kun je een BBL-traject Metaal niveau 2 en 3 volgen. Eén of twee dagen per week krijg je bij ons praktijk- en theorielessen, de overige dagen werk je bij een leerbedrijf.

Werken en leren mét salaris!

In het BBL- traject (beroeps begelei-dende leerweg) werk je drie of vier dagen per week bij een technisch leerbedrijf, de overige dagen ben je op de Technicampus. Hier wisselen we praktijklessen in technische vakvaar-digheden af met theorie. Soms start je in de BOL om daarna over te stappen naar een BBL-variant. Tijdens de opleiding ontvang je een salaris.

Uitdagend en persoonlijk

In onze ruime en modern ingerichte werkplaatsen ga je aan de slag met uitdagende vraagstukken en vernieuwende technieken. Omdat we
kleinschalig zijn, kennen wij onze studenten persoonlijk. Zo kunnen we snel schakelen en hebben we écht aandacht voor jouw ontwikkeling

Vak van de toekomst

Je verlaat de Technicampus met een erkend mbo-diploma van Aventus. Aan werk geen gebrek, het tekort aan technische vakmensen groeit snel!

Daarom investeren wij graag, samen met het bedrijfsleven, in jouw technisch talent.