Bouw

Afwisselend en uitdagend werk

Werken in de bouw is nooit saai. Je werkt vaak samen met anderen, komt op verschillende locaties en je hebt te maken met diverse projecten. Elke dag is anders! Op de Technicampus kun je een BBL-traject Bouw niveau 2, 3 en 4 volgen. Eén dag per week krijg je bij ons praktijk- en theorielessen, de overige vier dagen werk je bij een leerbedrijf.

 

Werken en leren mét salaris!

In het BBL- traject (beroeps begeleidende leerweg) werk je drie of vier dagen per week bij een leerbedrijf, de overige dagen ben je op de Technicampus. Hier wisselen we praktijklessen in technische vakvaardigheden af met theorie. Soms start je in de BOL om daarna over te stappen naar een BBL-variant. Tijdens de opleiding ontvang je een salaris.

 

Uitdagend en persoonlijk

In onze ruim en modern ingerichte werkplaatsen ga je aan de slag met uitdagende opdrachten en vernieuwende technieken. Omdat we kleinschalig zijn, kennen wij onze studenten persoonlijk. Zo kunnen we snel schakelen en hebben we écht aandacht voor jouw ontwikkeling.

 

Vak van de toekomst

Je verlaat de Technicampus met een erkend mbo-diploma van Aventus. Aan werk geen gebrek, het tekort aan technische vakmensen groeit snel! Daarom investeren wij graag, samen met het bedrijfsleven, in jouw technisch talent.

Bouwopleidingen bij de Technicampus

Tijdens de basisopleiding Metselen leer je alles over de verschillende steensoorten, lijmen en species. Je gaat aan de slag met diverse metselverbanden en leert mooie rechte en vlakke muren te metselen. Na deze opleiding kun je doorstromen naar een allround-opleiding, met aandacht voor bijvoorbeeld bogen metselen, tegelwerk maken en stukadoren.

Lees verder…

Als timmerman kun je in de bouw op vele gebieden werkzaam zijn. In de nieuwbouw, onderhoud of renovatie. Tijdens de basisopleiding Timmeren volg je verschillende vakken als betonwerk, uitzetten en stellen, dakwerk, gevelbekleding en machinale houtbewerking. Na deze opleiding kun je doorstromen naar één van de opleidingen op niveau 3: Allround Timmerman. Je kunt dan kiezen voor Allround Timmerman Restauratie, – Bouw en werkplaats of – Nieuwbouw.

Lees verder…

Tegelzetters plaatsen tegels en gebruiken hiervoor verschillende soorten tegels, lijmen en species. Je moet kunnen voegen en tegels snijden en soms moet je ook metselen. De basisopleiding Tegelzetten bestaat uit vier onderdelen: het zetten van wandtegels, het lijmen van wandtegels, het leggen van vloertegels en het lijmen van vloertegels. Na deze opleiding kun je doorstromen naar één van de opleidingen op niveau 3: Allround Tegelzetter.

Lees verder…

“Ik ben echt superblij met de keuze die ik heb gemaakt om in de bouw te gaan. Ik doe het elke dag graag. Lekker buiten werken samen met mijn collega’s”

Swen (22 jaar) Timmerman niveau 3

“Mijn droom is dat ik al deze onderdelen net zo mooi kan maken als dat mijn collega's nu doen!”

Thierry (17 jaar) Opleiding Verspaning

“Het geeft me een kick als ik weet hoe een machine in elkaar zit want dan kan ik alles zelf.”

Bram (17 jaar) Mechanische Operator niveau B

“Het gaafste aan elektrotechniek vind ik dat je iedere keer weer een nieuwe uitdaging hebt.”

Rianne (18 jaar) Eerste Monteur Elektrotechniek

“Er wordt wel geroepen "3D metaal printen is de toekomst", haal toekomst maar weg, het is er nu al.”

Wardo (59 jaar) Project 3D Metaal Printen