In 6 stappen je aanmelding regelen en starten met je opleiding

Fijn dat je kiest voor een opleiding bij Technicampus Metaal. Voordat je echt kunt beginnen bij Technicampus Metaal zijn er een aantal stappen die je doorloopt. Allereerst beginnen we met het  voortraject zoals intakegesprek en de vervolgprocedure. Met deze informatie willen we jou en je ouders informeren over de procedure van dit voortraject bij het Technicampus Metaal.  Dit traject hebben wij om er zeker van te zijn dat jij een opleiding kiest die bij jou past. Ook vraagt het werken–leren via Technicampus Metaal bepaalde capaciteiten en motivatie.

Stap 1: Aanmelding bij de Technicampus Metaal

Tijdens een Open Dag kun je een aanmeldformulier invullen. Dit kan ook via deze link. Na deze aanmelding word je door Technicampus Metaal uitgenodigd voor een intakegesprek. Dit gesprek vindt plaats op de Technicampus. Samen regelen we dan ook de inschrijving bij Aventus. Dit is de betrokken opleidingsinstelling welke de theorielessen verzorgt en de examens afneemt.

Stap 2: AMN test

Om een goed beeld te krijgen van jouw capaciteiten en motivatie ga je de AMN test doen. Je beantwoordt een aantal vragen op de computer met betrekking tot: numerieke aanleg, ruimtelijk inzicht, redeneervermogen, evaluatievermogen en verbale aanleg, eventuele stages en andere werkervaringen en jouw motivatie voor deze opleiding. De tijd die nodig is voor deze test verschilt per persoon. Houd rekening met zo’n 1,5 uur. In deze tijd heb je ook een pauze. Voor sommige van de vragen krijg je een bepaalde tijd en andere vragen kun je in je eigen tempo beantwoorden. Wij proberen de test te combineren met het intakegesprek. Dit betekent dat je na het intakegesprek de gelegenheid krijgt bij de Technicampus de test te maken.

Stap 3: Intakegesprek

Wij proberen de test te combineren met het intakegesprek. Dit betekent dat je na het intakegesprek de gelegenheid krijgt bij de Technicampus de test te maken. Bij je school kun je aangeven dat je een intakegesprek hebt. Hiervoor krijg je dan vrij.

Stap 4: Vinden van een leerbedrijf

Zonder leer- werkbedrijf kun je geen BBL opleiding bij de Technicampus Metaal volgen. Als stelregel houden wij aan dat je vóór 1 juli zicht moet hebben op een leer- werkplek. Hoe eerder je begint met het zoeken, hoe groter de kans dat je een leer-werkplek vindt. Wanneer je geen leer- werkbedrijf hebt gevonden, word je na overleg ingeschreven in de BOL opleiding. Dit betekent dat je dezelfde opleiding volgt, maar dan volledig op school, afgewisseld met periodes van stage. Tijdens het intakegesprek krijg je advies over het zoeken naar een leer- werkbedrijf. Wij gaan er vanuit dat je dan zelf energie steekt in het zoeken van een bedrijf. Mocht dit niet lukken, dan helpt wij jou met het vinden van een werkgever.

Stap 5: Opstellen overeenkomst en start opleiding

Technicampus Metaal zoekt een geschikt leerbedrijf voor je in de buurt waar jij woont.

Stap 6: Contract en start opleiding

Heb je contact gehad met een leer- werkbedrijf en willen zij jou een leerwerkplek bieden, laat het ons dan weten via info@technicampus.nl . Wij zullen dan afstemmen met het betreffende bedrijf over de nodige overeenkomsten. Je gaat dan een zogenoemde leer- werkovereenkomst aan met de werkgever. Wat betekent dit? Je krijgt een arbeidsovereenkomst en een salaris. Daarnaast stelt de werkgever jou in de gelegenheid de opleiding te volgen en wordt er geregeld dat de werkgever de kosten van deze opleiding op zich neemt.

 

Onze metaal opleidingen


LET OP: Sommige opleidingen zijn van naam veranderd. 

 

Heb je nog vragen?
Aarzel niet en bel of mail ons gerust;
info@technicampus.nl
Tel 088 – 0351300