In 5 stappen je aanmelding regelen en starten met je opleiding!

Fijn dat je kiest voor een opleiding bij de Technicampus. Voordat je echt kunt beginnen zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Via deze informatie willen wij jou en je ouders informeren over het aannametraject bij de Technicampus Elektro en Installatietechniek. Dit aannametraject doorlopen wij om er zeker van te zijn dat jij een opleiding kiest die bij jou past. Ook vergt het werken-leren via de Technicampus bepaalde capaciteiten en motivatie.

Stap 1: Aanmelding bij de Technicampus Elektro en Installatietechniek
Je kunt je interesse voor de opleiding kenbaar maken via www.technicampus.nl . Hier kun je jouw gegevens achterlaten. Na aanmelding wordt er contact opgenomen voor het plannen van een intakegesprek bij jou thuis.

Stap 2: Aanmelden bij het ROC
Technicampus- Elektro en Installatietechniek leidt op in samenwerking met Aventus (ROC). Het is daarom belangrijk dat je je ook zo snel mogelijk bij Aventus aanmeldt. Zonder aanmelding bij Aventus kun je het aanmeldtraject bij de Technicampus Elektro en Installatietechniek niet starten.

Ben je jonger dan 18 jaar, kom je net van het vmbo, ben je schoolverlater of is jouw vooropleiding anders geweest dan elektro of installatietechniek? Meld je dan aan voor de BOL variant elektro of installatietechniek. Later in de opleiding is een overgang naar de BBL opleiding mogelijk. Dus, start je net met jouw toekomst in de techniek? Dan is dat altijd in een BOL opleiding. Ben je ouder dan 18 jaar en heb je aantoonbare werkervaring in de techniek? Meld je dan aan voor een BBL opleiding. Geen ervaring maar wel ouder dan 18 jaar? Dan adviseren wij om eerst in de BOL variant te starten.

Stap 3: Intakegesprek
Na je aanmelding, word je gebeld om een afspraak te maken voor het intakegesprek.  Het is wenselijk dat één van je ouders bij de intake aanwezig is. Tijdens het intakegesprek bekijken we of jouw beeld van de opleiding klopt en of je de opleiding succesvol kunt doorlopen. Ook bespreken we alle vragen die jij hebt en bij wat voor een leerbedrijf jij ervaring op zou willen doen. Om jouw zo goed mogelijk te kunnen begeleiden kijken we ook naar je praktijkervaring, hoe jij leert en andere zaken waar we rekening mee moeten houden. Mocht tijdens het gesprek blijken dat je toch nog twijfels hebt over de gekozen richting, dan kan je op de Technicampus één of meerdere dagen mee lopen.

Stap 4: Vinden van een leerbedrijf
Als je start in de BOL variant, dan begin je de opleiding met een introductieperiode van 10 weken op de Technicampus. Tijdens deze periode krijg je zowel elektro als installatietechniek aangeboden. Binnen deze 10 weken maak je samen met ons opleidingsteam een keuze welke richting het beste bij je past en waar jij jezelf verder in zou willen ontwikkelen. Door de intensieve begeleiding die we je bieden in deze periode, krijgen we samen een goed beeld welk leerbedrijf het beste bij jou past. In samenspraak met onze leerlingbegeleiders, gaan wij met jou op zoek naar een geschikt leerbedrijf voor jouw eerste werkervaringsperiode.

Start je in de BBL variant, dan is het vinden van een erkend leerbedrijf een verplichting. Als stelregel houden wij aan dat je voor 1 juli zicht moet hebben op een leer-werkplek. Uiteraard kan Installatiewerk (IW) jou hierbij helpen. Mocht je geen leerwerkbedrijf gevonden hebben voor de start van de opleiding, dan moet je starten in de BOL variant.

Stap 5: Contract en start opleiding
De BBL opleidingen op de Technicampus Elektro en Installatietechniek worden uitgevoerd door Installatie Werk i.s.m. Aventus.
Start je in de BBL-opleiding, dan krijg je een contract bij Installatie Werk. Het is ook mogelijk de opleiding rechtstreeks bij een erkend leerbedrijf te volgen.

Vergeet niet je voor deze opleiding ook aan te melden bij Aventus!

Heb je nog vragen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze opleidingscoördinator voor de elektro en installatietechniek,

Maarten Berkhout
m.berkhout@technicampus.nl
06-10722119

Wij helpen je graag!