In 6 stappen je aanmelding regelen en starten met je opleiding

Fijn dat je kiest voor een opleiding op de Technicampus. Voordat je echt kunt beginnen op de Technicampus zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Via deze informatie willen wij jou en je ouders informeren over het aannametraject bij de Technicampus Bouw. Dit aannametraject doorlopen wij om er zeker van te zijn dat jij een opleiding kiest die bij jou past. Ook vergt het werken-leren via de Technicampus bepaalde capaciteiten en motivatie.

Stap 1: Aanmelding bij de Technicampus

Door je aan te melden via de website www.technicampus.nl en hier je gegevens achter te laten.

Stap 2: Aanmelden bij het ROC

Technicampus Bouw leidt op in samenwerking met Aventus (ROC). Het is daarom belangrijk dat je je zo snel mogelijk bij Aventus (ROC) aanmeldt. Zonder aanmelding bij Aventus (ROC) kun je het aanmeldtraject bij de Technicampus Bouw niet in.

Stap 3: Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek bekijken we of je een juist beeld hebt van de opleiding en of wij denken dat je de opleiding succesvol kunt doorlopen. In het gesprek is er ook tijd om eventuele vragen vanuit jouw kant te beantwoorden. Ook kijken we bij welk leerbedrijf je zou willen werken. Het gesprek duurt maximaal 60 minuten. Bij het gesprek zullen docenten van Aventus en de opleidingscoördinator Technicampus Bouw aanwezig zijn. Zij zullen o.a. willen weten wat je kunt, wat je wilt en wat je te bieden hebt. Houd er rekening mee dat tijdens dit gesprek de volgende vragen worden gesteld en bespreek/oefen het beantwoorden van deze vragen met een familielid of vriend.

  • Waarom wil je deze opleiding gaan doen?
  • Heb je al ervaring in/met de bouw?
  • Wat zijn je sterke kanten?
  • Wat zijn je minder sterke kanten?
  • Wat doe je in je vrije tijd?
  • Vertel eens wat over jezelf
  • Ben je stressbestendig?

Voor het gesprek ontvang je een uitnodiging van de administratie van Aventus

Stap 4: Introductieperiode

Om een beeld te krijgen van je kennis en vaardigheden, dit om te kijken of je de opleiding kunt starten in de BOL of BBL. Je zult praktische en theoretische opdrachten te doen krijgen. De introductieperiode is een hele week. Van maandag tot en met donderdag de praktische en theoretische opdrachten. Op vrijdag volgt een gesprek tussen jou, je ouders, Aventus en Technicampus Bouw om wederzijdse bevindingen en ervaringen te bespreken.

Voor de introductieperiode ontvang je een uitnodiging van de Technicampus Bouw. De introductieperiode vindt plaats in de werkplaats van Bouwmensen Deventer-Raalte-Zutphen op de Technicampus aan de Schonenvaardersstraat 6 in Deventer.

Stap 5: Vinden van een leerbedrijf

Technicampus Bouw zoekt een geschikt leerbedrijf voor je in de buurt waar jij woont.

Stap 6: Contract en start opleiding

De opleidingen bij Technicampus Bouw wordt uitgevoerd door Bouwmensen Deventer-Raalte-Zutphen.
Start je in de BBL-opleiding, dan krijg je dus een contract bij Bouwmensen Deventer-Raalte-Zutphen.
Start je in de BOL-opleiding, dan loop je stage bij Bouwmensen Deventer-Raalte-Zutphen. Na verloop van tijd ga je stagelopen bij een leerbedrijf.

Klik hier om je aan te melden voor een opleiding bij Aventus.

Heb je nog vragen?
Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze opleidingscoördinator voor de bouwopleidingen,

Gerben Beusekamp
beusekamp@bouwmensen-deventer.nl
06-14998003

Wij helpen je graag!