Je bestuurt het proces, bewaakt de kwaliteit en voert onderhoud uit. Daarbij gebruik je allerlei controle- en bedieningsapparatuur. Je werkt vaak met collega-operators in een team, waarbinnen je verantwoordelijk bent voor je eigen werk. Waar nodig overleg je met collega’s, productieleiding of technische dienst. Je werkt volgens procedures, bent alert en weet het juiste moment voor actie te bepalen. Jij bent diegene die de beslissing neemt bij (dreigende) storingen of afwijkingen. Hoe complex je werk is, hangt af van de complexiteit van het proces, de machine en de bewakingsapparatuur.

Simulatie levensechte situaties

Op de Technicampus maken we tijdens de opleiding gebruik van een hoogwaardig geautomatiseerde productielijn. Hierin vind je veel technieken terug die je in het bedrijf waar je werkt ook tegen zal komen. Met deze productielijn kunnen we levensechte situaties simuleren. Je training hierop zorgt ervoor dat je voor je toekomstige werkgever goed bent voorbereid op de functie van mechanisch- of procesoperator.

Een beroep met verantwoordelijkheid

Wat je eet, drinkt, draagt en gebruikt, de medicijnen die je slikt, het brood dat je eet, de melk die je drinkt of de jas die je draagt… Alles is geproduceerd in een procestechnische omgeving. Stap voor stap wordt van één of meerdere grondstoffen een product gemaakt. Het product, de grondstof en de verpakking worden in verschillende bedrijven gefabriceerd. En ieder bedrijf is onderdeel van de keten in de procesindustrie. In de regio Stedendriehoek zijn er diverse proces-bedrijven, denk aan Abbott, Ardagh, Smurfit Kappa, Auping, Nefit, Continental Bakeries, Krehalon, Byk Cera en Beaphar.

Werken en leren mét salaris!

In het BBL- traject (beroeps begelei-dende leerweg) werk je drie of vier dagen per week bij een technisch leerbedrijf, de overige dagen ben je op de Technicampus. Hier wisselen we praktijklessen in technische vakvaar-digheden af met theorie. Soms start je in de BOL om daarna over te stappen naar een BBL-variant. Tijdens de opleiding ontvang je een salaris.

Uitdagend en persoonlijk

In onze modern ingerichte productie-hal ga je aan de slag met uitdagende vraagstukken en vernieuwende technieken. Omdat we kleinschalig zijn, kennen wij onze studenten persoonlijk. Zo kunnen we snel schakelen en hebben we écht aandacht voor jouw ontwikkeling.

Vak van de toekomst

Je verlaat de Technicampus met een erkend mbo-diploma van Aventus. Aan werk geen gebrek, het tekort aan technische vakmensen groeit snel!

Daarom investeren wij graag, samen met het bedrijfsleven, in jouw technisch talent.