TEC Techniek Festival

- 23 november 2022 -

Op dinsdag 8 november vond op de Technicampus in Deventer het eerste TEC Techniek Festival plaats. TEC staat voor Technicampus Experience Centre. Het doel van dit festival is om jongeren te inspireren en voor een toekomst in de technische sector te kiezen.

Het festival krijgt dan ook een vervolg! Volgend jaar worden er verschillende klassen van basisscholen uitgenodigd. Hier krijgen leerlingen de kans om rond te snuffelen en de wondere wereld van de techniek en technologie te ontdekken.

Ingenieurs en wetenschappers zijn broodnodig om de wereld draaiende te kunnen houden. Zij zorgen ervoor dat wij onze infrastructuur in tact houden, woningen kunnen realiseren en ons voedsel kunnen verbouwen. Het is daarom belangrijk om de jeugd warm te maken voor techniek en technologie. Het maakt ons leven makkelijker en het is nodig om onze wereld duurzamer te maken. Het TEC wil samen met ondernemers en de gemeente Deventer de jeugd stimuleren om voor deze sector te kiezen.

Een succesvolle primeur

Het TEC Techniek Festival had afgelopen oktober zijn eerste editie. Het festival nodigde 8ste-groepers van vier verschillende basisscholen uit om mee te doen aan verschillende techniek gerelateerde activiteiten. Op het event waren verschillende organisaties die allemaal een eigen niche hadden. Zo had Mad Science bijvoorbeeld een toffe les over aerodynamica, liet het Green Team van de Universiteit van Twente de voordelen zien van waterstof én had Urban Events een heuse racesimulator!

Plannen voor de toekomst

Het doel is duidelijk: jongeren enthousiast maken voor alles wat met techniek en technologie te maken heeft! Het TEC heeft daarom de ambitie om binnen Deventer een coördinerende rol te hebben voor alle activiteiten die met wetenschap en technologie te maken hebben en deze onderdeel te laten worden in het lesprogramma van het basisonderwijs.

Voor het originele artikel klik op de volgende link indebuurt.