Ontdek de Wereld van Skills Heroes

- 03 april 2024 -

Deelnemer Skill Heroes Nick Heerschap

Een Persoonlijk Verhaal van Deelnemer Nick Heerschap


 

Skills Heroes, een initiatief van WorldSkills Netherlands, biedt een platform voor jonge vakmensen om hun vaardigheden te laten zien en te ontwikkelen. Maar wat houdt dit precies in?

In essentie zijn Skills Heroes vakwedstrijden voor mbo’ers, waarbij deelnemers uitblinken in uiteenlopende disciplines, binnen circa 50 verschillende wedstrijden kunnen mbo-studenten laten zien wat zij in hun mars hebben. Het draait niet alleen om concurrentie, maar ook om het delen van kennis, het opbouwen van netwerken en het bevorderen van persoonlijke groei.

Een van de meest inspirerende elementen van Skills Heroes zijn de verhalen van de deelnemers zelf. Neem bijvoorbeeld Nick Heerschap, een recente deelnemer aan de CNC-frezen wedstrijd. Nick volgt de opleiding Allround precisie verspaner via MTS opleidingen en Aventus op Technicampus. Zijn avontuur binnen Skills Heroes is een prachtige illustratie van vastberadenheid, doorzettingsvermogen en groei.

Nick deelt zijn ervaring als volgt:

“ Hallo, ik ben Nick en ik heb onlangs deelgenomen aan de Skills Heroes-wedstrijd voor CNC-frezen. Het was een spannende ervaring met in totaal 8 deelnemers. In eerste instantie behaalde ik de 9e plaats in de kwalificatieronde, maar toen een andere deelnemer uitviel, kreeg ik de kans om als runner-up mee te doen aan de wedstrijd. Mijn oorspronkelijke doel was simpelweg om niet als laatste te eindigen, maar tot mijn verrassing behaalde ik uiteindelijk de 6e plaats! Aanvankelijk worstelde ik met een gebrek aan kennis over het programma dat we tijdens de wedstrijd zouden gebruiken. Gelukkig kreeg ik de kans om mijn vaardigheden te verbeteren tijdens drie trainingsdagen bij Craft Education in Deurne. Met veel oefening en extra trainingen van Aventus en MTS kon ik mijn kennis aanzienlijk uitbreiden.

De wedstrijd vond plaats in ‘s-Hertogenbosch, in de Brabanthallen. Een interessant aspect was dat de deelnemers hun eigen freesgereedschappen mochten meenemen. Met dank aan de gulle steun van Harry Hersbach Tools BV en Roy Rademakers kreeg ik de benodigde gereedschappen gesponsord, waardoor ik mijn werkstuk kon maken! Het was voor mij een uitdaging om om te gaan met de stress, de druk en de toeschouwers tijdens het werken aan de machine. Maar na verloop van tijd kon ik mezelf goed isoleren en me concentreren op mijn werk. Ik ben ontzettend blij dat ik heb deelgenomen, want ik heb enorm veel geleerd in slechts drie maanden tijd! Naast de intense competitie was er ook een warme en gezellige sfeer onder de deelnemers. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en waardevolle connecties kunnen opbouwen. Het was een onvergetelijke ervaring die me zal bijblijven.”

Skills Heroes is niet alleen een wedstrijd, maar een reis van groei, uitdaging en vriendschap. Nick’s verhaal illustreert perfect de ware geest van deze opmerkelijke ervaring.

Wil je meer weten over Skills Heroes? Bekijk dan de officiële website op worldskillsnetherlands.nl/skillsheroes!

gerelateerde content